onsdag 13. februar 2013

Surrelampe!

Jeg har lenge gått og tenkt på at jeg har hatt lyst å prøve meg på ei sånn surrelampe. Jeg så det første gangen for ett par år siden på God morgen Norge. Jeg har ikke hatt noen plass å henge den, og da er det jo ikke så arti å lage den heller. Men nå har jeg en plass jeg trenger ei ny lampe! på Lykke sitt nye rom (som snart blir ferdig).

Du trenger:

Jeg har valgt å lage en lampe med ca diameter 30-35cm, men man kan lage en dobbel så stor hvis man vil. Da er det bare å gange alt i oppskriften med to..

-En stor RUND ballong (viktig å kjøpe en rund ballong, ikke en vanlig som blir oval når man blåser den opp) Jeg kjøpte på en hobbybutikk 39 kr for 5 stk. Hvis man skal lage en stor lampe, kan man bestille kjempeballong på ballonger.no
- 4 Garnøster 13 kr pr stk på Sparkjøp
-1-2 pk Biotex tøystivelse, kjøpes på matvarebutikk ca. 39 kr. Jeg var så heldig å finne til 10 kr på Obs, uketilbud.
- Ballongklype, eller som jeg har brukt, klype til plastposer. (for å holde ballongen, når du jobber)
- Gummihansker
- Ledning med pæreholder 69 kr på Åhlens. Jeg var heldig her også, og fikk kjøpt de for 10 kr på Åhlens, jeg kjøpte en rosa, og en lilla i tilfelle jeg skal lage flere lamper.

Raskt oppsummert:
- 1 Ballong
- 4 Garnnøster
- Biotex tøystivelse
- Engangshansker
- Noe for å holde ballongen med
- Tomt Syltetøyglass
- Ballongpumpe, ved dårlige lunger..

Blås opp ballongen i ønsket størrelse, sett på klype. Rør ut tøystivelse i en bolle med vann, etter anvisning på pakke. Tenk at du skal ha samme konsistens som en pannekakerøre.
Dra ut tråden i midten av nøstet, og putt nøstet oppi ett syltetøyglass. Fyll glasset med tøystivelsesbalndingen, slik at hele nøstet er dynket i røra.
Dra ut tråden, og begynn å surr rundt ballongen.


Det blir en del søl, så det er lurt å ta på seg noen klær du ikke er så redd for. Dekk til bordet der du skal jobbe med enten papir, eller en plastduk du kan kaste etterpå.

Når du er ferdig med surringa, henger du den opp til tørk i ca ett døgn.

Sprekk ballongen, og skjær ett hull i toppen, stort nok til å få inn ei lyspære.
Stilig?

Nå gleder jeg meg til det blir klart slik at jeg får hengt den opp på rommet til Lykke.
Blir spennede å se den med lys i.


Klimaflyktning

1 kommentar: